Kvindehusets brugere

Kvindehusets målgruppe er to-kulturelle kvinder og børn fra hele Aarhus. Brugerne repræsenterer 32 forskellige nationaliteter og spænder over en aldersgruppe fra 0 til 99 år. Flere er kvinder, som andre sociale tiltag og organisationer har haft svært ved at nå. Disse kvinder har i særdeleshed gavn af Kvindehusets trygge og anerkendende ramme som en platform og et udgangspunkt for et personligt løft.

I løbet af en uge benyttes Kvindehuset af omkring 160 kvinder, der er tilknyttet huset i en kortere eller længere periode. Fælles for dem alle er, at de her finder tilbud, som tager udgangspunkt i deres nuværende behov og livssituation. Kun ved at blive mødt og anerkendt for det, man er, skabes der mulighed for personlig udvikling og vækst.

Læs om to af vores brugere herunder.

 
 
CIMG0560_c.jpg

marifat Akbarova, Uzbekistan.

Marifat Akbarova kommer fra Uzbekistan, hvor hun har en uddannelse som engelsklærer. Hun har været en del af Kvindehuset siden 2009, hvor hun startede med at deltage på mandagens madlavningshold. Marifat har et stort engagement i 'stop madspil', hvor hun bl.a. lægger opskrifter ud på nettet med gode råd og inspiration til andre.  

 

Marifat er i det  hele taget en aktiv deltager i Kvindehusets mange forskellige aktiviteter og arrangementer og deltager nu også fast i fredagens sproglegestue med sin lille søn.

CIMG0567.JPG

marie subhi swaida, irak.

Marie Subhi Swaida fandt frem til Kvindehuset, da hun kom i kontakt med Kvindehusets ældreklub. Det tog ikke lang tid, før Marie blev flittig bruger af Kvindehusets mange andre  tilbud, herunder danskundervisning, pc-værksted og samfundsfag. 

 

Marie er meget kreativ og dygtig med sine hænder og har derfor ganske naturligt været en del af husets kreative værksted. I dag står hun på spring til at blive frivillig, idet hun sammen med to andre brugere har tilbudt at oprette et sykursus for husets kvinder.