Kvindehusets frivillige

Kvindehuset ville ikke kunne eksistere uden vores engagerede frivillige. Nogle af de frivillige har henvendt sig med et ønske om at gøre en forskel for deres medmennesker. Men en stor del er tidligere brugere, der ønsker at bidrage til det fællesskab og den idé, som de selv har oplevet som givende og værdifuld.

I den forstand udgør vores frivillige et af de stærkeste beviser på Kvindehusets berettigelse, for her synliggøres idéen om, at hvert enkelt menneske kan udvikle sig og gøre sig nyttig for samfundet og dermed også opnå selvtillid og respekt.

Læs om to af vores frivillige herunder.

 
 
6F7A6185.jpg

Kirstine Villumsen, danmark.

Kirstine kom første gang i Kvindehuset i 2013, hvor hun var nysgerrig efter husets kulturelle mangfoldighed og de mange aktiviteter, Kvindehuset tilbyder. Hun blev hurtigt aktiv på Kvindehusets madlavningshold, hvor hun i dag er en af de faste frivillige. 

 

Ud over at sørge for god stemning i køkkenet og frembringe lækker mad sammen med husets kvinder er Kirstine blevet frivillig på vores cykelkursus. Gennem sit frivillige arbejde har Kirstine fået øjnene op for en ny gruppe medborgere og de mange ressourcer og udfordringer, der er knyttet til denne gruppe.  

CIMG0567.JPG

Laila oRAHA, syrien.

Laila startede i Kvindehuset i 2010 som deltager på vores madlavningshold. Laila blev hurtigt en del af huset og engagerede sig i andre aktiviteter og arrangementer. Senere valgte Laila at uddanne sig til bydelsmor og blev færdig i maj 2012. Hun har siden fungeret som hverdagstolk og værtinde for nye brugere. Laila har også været en af de faste frivillige, der kommer med, når vi holder oplæg om Kvindehuset og vores arbejde.   

 

I dag har Laila  sammen med to andre bydelsmødre fra Kvindehuset  startet en kvindeklub i Bispehaven. Hun er blevet en travl kvinde i sit lokalområde og fungerer nu mest som ambassadør for Kvindehuset ved forskellige lejligheder.