fokus på motion og sundhed hjælper kvinderne til bedre helbred og er en genvej til socialt samvær og personlig udvikling.

 
 

Motion giver energi og selvtillid, modvirker sygdom og øger livskvaliteten. Mange af Kvindehusets kvinder bærer fysisk og psykisk på traumer og får gennem forsigtig træning med individuel vejledning kontakt til egen krop og smerter.   

Fysisk aktivitet skaber samtidig en mulighed for at knytte bånd til nye mennesker og udgør en tryg måde at  overvinde den enkeltes begrænsninger og hæmninger på.

Kvindehuset har stort fokus på sund kost og gode madvaner. Ved at tage udgangspunkt i kvindernes egen madtradition og gøre deres opskrifter sundere, skabes der et helt nyt rum for læring om sund kost. Her får kvinden viden, hun umiddelbart kan anvende i sit eget hjem - til gavn for både kvinden selv og hendes familie.

Læs mere herunder.

Første gang på løbebånd for Anonciata - med hjælp fra Jessika.

Første gang på løbebånd for Anonciata - med hjælp fra Jessika.

Vi tilbyder gymnastik, bevægelse og kropsbevidshed seks gange pr. uge, hvor fokus ligger på de individuelle behov hos kvinderne. Her oplever mange af kvinderne delvis smertefrihed for første gang, og der er latter og stor livsglæde i gymnastiklokalet. Tilbuddet er for mange et fast holdepunkt i løbet af ugen og bruges også som en del af indsatsen ved ønske om vægttab. Tilbuddet gennemføres i samarbejde med FO-Aarhus og med støtte fra folkeoplysningsloven.

Vi laver sund mad og spiser sammen en gang om ugen - mad, der laves i fællesskab og  tager udgangspunkt i kvindernes egen madtradition.

Kvindehuset er blevet godkendt som praktiksted for Ernæring og Sundhed på VIA University College, hvilket skaber mulighed for, at fremtidige studerende kan få erfaring med netop Kvindehusets målgruppe. De studerende indgår i vores sundhedsindsats og tilbyder undervisning, individuel kostvejledning mm.

Desuden har vi et samarbejde med Gigtforeningen, hvor vi afholder et arrangement for kvinderne én gang i måneden. Her fortæller Gigtforeningen om forskellige emner, kvinder, der er berørte af gigt har mulighed for at blive klogere og få en god snak.


20180528_181535.jpg

Det er ikke kun hjemme i Kvindehuset, vi har fokus på motion og bevægelse. Hvert år deltager en stor flok af Kvindehusets kvinder såvel som frivillige i den årlige Ladywalk, hvor mange kilometer bliver tilbagelagt med højt humør og god stemning. Billedet ovenover er fra det seneste Ladywalk tilbage i maj 2018.