kvindehuset tilbyder kurser, som i trygge rammer skaber bedre sprogkompetencer til minioritetskvinder.

 
 

Kvindehuset gennemfører danskkurser på flere niveauer i samarbejde med FO- Aarhus, der leverer folkeoplysningstimer. Kvindehuset skaber en tryg ramme om kurserne, hvilket ofte er nødvendigt for kursistens læringsevne. Her kan man finde ro til at koncentrere sig og lære nyt, og det sociale element i undervisningen gør tilbuddet meningsfyldt på flere niveauer. Det er motiverende for den enkelte.

Læs eksempler på vores tilbud herunder.

Danskundervisning for alle: tirsdag kl. 10.00-12.00 og torsdag kl. 10.00-12.45
Her arbejder vi med de fire færdigheder indenfor sprogtilegnelse, så kvinderne får øvet både læse-, skrive-, lytte- og læsefærdighederne.

TalDansk: onsdag kl. 13.00-14.30
Dette tilbud foregår på et absolut begynderniveau, og er for kvinder, der har udfordringer med det danske sprog. Her har vi hovedsageligt fokus på den mundtlige del, udtale og udvidelsen af kvindernes ordforråd.

 IT-hjælp: onsdag kl. 13.00-15.00
Kvindehusets frivillige tilbyder hjælp til grundlæggende programmer og funktioner på computeren, brug af internettet samt hjælp til at skrive ansøgninger og CV.

Lektiehjælp: søndag kl. 10.00-12.00
Hver søndag tilbydes lektiehjælp til kvinder under uddannelse (eksempelvist FVU, VUC, SOSU, ungdoms- og videregående uddannelser)

Skriftlig dansk: efter aftale
Kvindehusets frivillige tilbyder hjælp til at skrive og læse dansk på computeren. Kom ud i huset og lav en aftale.